Diocesaan Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood

Dit heiligdom is een bedevaartoord met een lange historie. Het is een plaats die volop in ontwikkeling is als geloofscentrum voor de katholieke Kerk in het bisdom Haarlem-Amsterdam.
Deze plaats, in de volksmond ‘het putje’, is in de regio enorm bekend. Veel mensen vinden hier troost en inspiratie in hun (geloofs)leven. Op het terrein van zes hectaren staat een prachtige Genadekapel met een Runxputte (Mariabron). Aan het terrein is het Julianaklooster gekoppeld. Dit is een missionair centrum waarin gasten welkom zijn en bezinning en rust kunnen ervaren.
Wilt u meer weten over Onze Lieve Vrouw ter Nood:
www.onzelievevrouwternood.nl
 


 

PROGRAMMA
Wat kunt u verwachten op de dag van het bezoek?

De leerlingen zijn vanaf 9.15 uur welkom in ontmoetingsruimte ‘Oesdom’ midden op het prachtige terrein. Hierna is er een rondleiding door het bedevaartspark met een bezoek aan de genadekapel, de put en de kruiswegstaties.
Na een korte pauze ( leerlingen nemen zelf een ’10-uurtje mee) is er een sportactiviteit, welke bestaat uit voetbal en boogschieten.
Vervolgens gaan de leerlingen in gesprek met één van de zusters of de rector. Om 12.30 uur is er een verzorgde lunch. Na de lunch volgt er een korte kompasspeurtocht, welke wordt afgesloten met een kort bezinningsmoment in de genadekapel.

OPDRACHT KAARTEN


Maria (1)
Maria (2)
Bouwstijlen
Willibrord, monnik en missionaris
Canonclip Willibrord 5/6
Canonclip Willibrord 7/8
Op weg naar een bedevaartsplaats
Monniken en Monialen in alle religies
Heilige getallen

Muziek in het klooster
Zoek de goede plek
Samen naar muziek in het klooster luisteren
Een Heiligenbeeld
Leenwoorden uit het Latijn
Kies een plaatje, schrijf een tekst
Glas in lood ramen
Water
Het Julianaklooster